assets/Uploads/_resampled/croppedimage617252-rszimg0759.jpg assets/Uploads/_resampled/croppedimage617252-IMGP1361.JPG assets/Uploads/_resampled/croppedimage617252-DSC0725.JPG assets/Uploads/_resampled/croppedimage617252-rszimg5322.jpg assets/Uploads/_resampled/croppedimage617252-IMGP1352.JPG
g_newsletter
g_reserveren
U bent hier: Home › Restaurant
Restaurant

Lekker uit eten aan de Hollandsche IJssel

Restaurant 't Hooghe Water bestaat alweer sinds 2000 en ligt direct aan de oever van de Hollandsche IJssel, zo'n 5 minuten verwijderd van het centrum van Capelle aan den IJssel. De ligging en het grote terras aan het water -waaronder ook een lounge terras- zijn echte trekkers! Daarnaast is er voldoende en gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. Het interieur is warm en tijdloos. De keuken is Frans met internationale tinten en seizoensgerechten.

Ons restaurant, terras en toilet is ook toegankelijk voor rolstoelen. 't Hooghe Water bevindt zich aan de fietsroute langs de IJssel en is erkend ANWB Fietsservicepunt.

Menu

Menu's

't Hooghe Water heeft een Nederlands-Franse keuken met internationale invloeden. Wij werken graag met seizoensproducten, zoals mosselen, wild, asperges etcetera. Het informele gevoel overheerst. Zo geven wij graag dikke frieten bij een gerecht. Of het nu past of niet, gasten willen niet anders.


Terras aan het water / Lounge

Direct aan de Hollandsche IJssel

Het ruime terras van 't Hooghe Water is bij mooi weer de beste plek van Capelle! Een adembenemend en uniek uitzicht over de prachtige IJssel en haar mooie oever! Geniet van de schepen, plezierjachten en jetski's die voorbij gaan! 

Fietsen

Langs het terras loopt een fiets- en voetpad, dat onderdeel is van de fietsroute langs de IJssel. 't Hooghe Water is door de ANWB erkend fietsservicepunt, u kunt hier m.b.v. de Fietsservicebox eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren en uw elektrische fiets opladen.

Open

Van april tot oktober is ons terras geopend van 11.30 tot 00.00 uur, uiteraard bij mooi weer. Kom uitwaaien, kies iets lekkers van de kaart of ga languit in de loungehoek. Deze plek is ook uitermate geschikt voor een BBQ met uw bedrijf of vrienden en familie. Of bijvoorbeeld voor een borrel na het werk of met vrienden.

In het voor- en najaar en zomer organiseren wij regelmatig een Summer Lounge: lekker chillen met vrienden en (on-)bekenden in de loungehoek. Met heerlijke fingerfood/tapas/BBQ, cocktails, en een lounge DJ. Kijk voor een overzicht van onze evenementen.

Kinderen

Kinderen

Voor kinderen hebben wij kleurplaten en kleurtjes, een TV met dvd's (op verzoek aan te zetten) en een kindermenukaart. Niet alleen met snacks, maar ook met 'echte gerechten'. Maar dan in kleinere porties. Verder is er een speeltuin met o.a. glijbaan, zandbak en tuimelrek naast het terras. Er is naast het terras en op het terrein genoeg speelruimte, zowel in als uit het zicht.


Ambachtelijk en duurzaam

't Hooghe Water werkt graag met mooie, kwalitatief excellente en duurzame producten. Een selectie:

Ambachtelijk ijs

Traditioneel Italiaans schepijs van een superieure kwaliteit, het is een zeldzaamheid in Nederland. 't Hooghe Water werkt met zuiver natuurlijk schepijs, bereid volgens de oude Italiaanse regels. De meest smaakvolle afsluiting van een exquise diner!

Brood

Biologisch bruin molenaars brood en biologisch zuurdesem. Beide ambachtelijk bereid brood. Zuurdesem is luchtiger en minder zoet dan ander wit brood.

Bradley's Finest Tea Blends

Het merk Bradley's staat voor Kwaliteit, Keuze en Concepten. Bradley's is biologische, fairtrade thee. Alle denkbare theesoorten, in elke gewenste kwaliteit, kunnen onder eerlijke handelsvoorwaarden worden ingekocht. Wij schenken 12 smaken.

Verwenbon

Verwenbon

Wilt u iemand verrassen met een heerlijke lunch of diner? Dan hebben wij voor u onze verwenbon. Een mooie waardebon met een door u zelf in te vullen bedrag, die u kunt afhalen in het restaurant.

Reacties (10)

Plaats een reactie

14-02-2014 | Geplaatst door Rene & Lisette Groenendijk

Beste Martin van Delft,

Afgelopen zaterdag hebben uw collega’s mijn feestavond uitstekend verzorgd.
De hapjes waren over heerlijk, iedereen sprak hier vol lof over.
Ook de grootte van de zaal en de indeling van de tafels en stoelen had u perfect ingeschat.
Al met al hebben we een geweldige avond gehad waar we met veel plezier en een goed gevoel
op terug kunnen kijken.
Hartelijk dank daarvoor.

Vriendelijke groeten,

Rene en Lisette Groenendijk

13-10-2013 | Geplaatst door Roger en Ingrid Roszek

Beste Martin en personeel,

Grote complimenten van onze zijde en van onze gasten voor het perfect organiseren van het feest.
De tapas waren uitstekend en de bediening super.
Ook het ingeschatte aantal tapas was prima.
Voor meerdere gasten was dit de eerste keer dat ze bij jullie waren en ik denk dat het een grote reclame was voor jouw bedrijf.

Nogmaals bedankt voor alles, wij hebben er van genoten.

Roger en Ingrid Roszek

23-09-2013 | Geplaatst door Anoniem

Wij hebben gisteren erg genoten van ons feestje bij jullie in ’t Hooghe Water.
Veel mensen spraken hun waardering uit over de locatie, de kwaliteit van het eten en de bediening.
Dus alle lof voor jullie!

19-09-2013 | Geplaatst door Nancy Joore

Hallo Martin van Delft,

De lunch gisteren was perfect verzorgd!!
En de bediening was super aardig!
We hebben een geslaagde middag gehad.
Tot een volgende keer.

M.vr.gr
Nancy Joore

29-05-2013 | Geplaatst door Merel van den Akker

Wij eten regelmaitig bij het hooghe water. En al die tijd lekker gegeten leuke verrassende gerechten op de kaart. Jammer om nu te zien dat jullie zijn veranderd van kaart jullie nu een van de zovele in de buurt. Sate en biefstuk kan ik overal eten.
Het is een leuke plek om iets te drinken op het terras in de zon maar eten doen we voortaan ergens anders.

Erg jammer.

Groetjes Merel

27-05-2013 | Geplaatst door Sas

Geachte heer van Delft
Met heel veel genoegen kijken wij terug op ons feestje n.a.v. Ons 50jarig huwelijk. Wij hebben uw restaurant met zorg uitgekozen en zijn daarin niet teleurgesteld integendeel zelfs. De kwaliteit van het buffet en de zorg van uw medewerkers hebben ons prettig verrast, nogmaals onze hartelijke dank. Tiny en Wim Sas.

24-12-2012 | Geplaatst door Bridgeclub Geen Krimp

13 december jl. heeft onze bridgeclub haar 30-jarig jubileum bij jullie gevierd.
Het is een geweldig festijn geworden. Iedereen heeft genoten van de lekkere gebakjes bij de koffie, de hapjes tijdens onze drive en niet te vergeten de overheerlijke buffetten.
Bedankt voor alle medewerking die we kregen om ons jubileum tot een succes te maken. De bediening was fantastisch. Niets was te veel.
Als we weer eens iets te vieren hebben komen we beslist terug.
Martin, bedankt!!

Ineke van der Does
secretaris

02-12-2012 | Geplaatst door Marja

Wij hebben genoten van een heerlijke driegangen lunch met ons Giftfor2 pasje. Alles was even lekker en de bediening was uitermate vriendelijk. Wij komen graag terug (want wij zijn ook benieuwd naar het diner!)

26-09-2012 | Geplaatst door Patrick & Jacqueline

Vrijdag 21 september was het zover, na 10 jaar stapten wij in het huwelijksbootje en wat hebben we dat gevierd!!

De goede service, het heerlijke eten en drinken, maar vooral de oprechte betrokkenheid van het personeel om ons feest te doen slagen heeft ons een onvergetelijke feest opgeleverd waar iedereen met veel plezier op terug kijkt!

Bedankt!
Hartelijk bedankt voor dit top feest! Goede service, heerlijk gegeten en teveel gedronken ;-) dit maakte onze bruiloft helemaal af. Wij hebben er van genoten! Dank jullie wel!

11-07-2012 | Geplaatst door Robert en Maria

Hi Martin,
We willen je bij deze nog heel erg bedanken voor de prachtige locatie, de perfecte bediening, het superlekkere eten en de geweldige gastvrijheid van het Hooghe Water. We hebben echt super genoten op onze bruiloft en we gaan jullie locatie dan ook aan iedereen aanraden! We komen snel een keertje eten.
Groeten, Robert en Maria

1 2 3 next »

Alles uitvouwen